ruuk
Home / Різне / Десерт із абрикосів. Абрикосове парфе

Десерт із абрикосів. Абрикосове парфе

На 6 персон. Час: 60 хв., 460 ккал.

2яйця;

2жовтка;

150 г. – рідкого меду;

350 г. – жирних вершків;

500 г. – абрикосів;

100 мл. – абрикосового соку;

1цедра лимона;

2 ч. л. – апельсинового лікеру;

4 ст. л. – цукру;

2 ст. л. – фісташок;

¼ ч. л. – солі;

Мята щоб прикрасити десерт.

Яйця, жовток і сіль збити в мисці до кремоподібного стану, краще збивати на водяній бані. Не перестаючи збивати, додаємо мед. Після чого переставляємо миску в ємкість з льодом (холодною водою) і продовжуємо збивати доки не утвориться світлий густий крем.

В збиті вершки додаємо охолоджений крем, одну чайну ложку лікеру і цедру лимона і ще раз збиваємо. Крем розливаємо по формах і ставимо в морозилку на 6 годин.

Абрикоси промиваємо, розрізаємо на половинки і видаляємо кісточки. Цукор розігріваємо на вогні до утворення світлої карамелі. Абрикоси додати в карамель  разом з 1 ч. л. лікера і соку, тримаємо все на вогні 10 хв. і охолоджуємо.

Фісташки подрібнюємо, мяту промиваємо і обсушуємо.

Перед подачею десерту достаємо парфе з морозилки. Опускаємо форми на декілька секунд в гарячу воду і перевертаємо в охолодженні креманки. Зверху викладаємо абрикоси з карамеллю.

Прикрашаємо фісташками і мятою.

Порада: абрикоси краще брати тверді, щоб під час тушкування в карамелі вони тримали форму, і не перетворились на пюре.

Про admin

Перегляньте також

Як привчити дітей до здорового харчування

Як привчити дітей до здорового харчування

Як привчити дітей до здорового харчування? Таким питанням задаються батьки, адже здоров’я дитини на пряму …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *