На 6 персон. Час: 60 хв., 460 ккал.
2 – яйця;
2 – жовтка;
150 г. – рідкого меду;
350 г. – жирних вершків;
500 г. – абрикосів;
100 мл. – абрикосового соку;
1 – цедра лимона;
2 ч. л. – апельсинового лікеру;
4 ст. л. – цукру;
2 ст. л. – фісташок;
¼ ч. л. – солі;
М’ята щоб прикрасити десерт.
Яйця, жовток і сіль збити в мисці до кремоподібного стану, краще збивати на водяній бані. Не перестаючи збивати, додаємо мед. Після чого переставляємо миску в ємкість з льодом (холодною водою) і продовжуємо збивати доки не утвориться світлий густий крем.
В збиті вершки додаємо охолоджений крем, одну чайну ложку лікеру і цедру лимона і ще раз збиваємо. Крем розливаємо по формах і ставимо в морозилку на 6 годин.
Абрикоси промиваємо, розрізаємо на половинки і видаляємо кісточки. Цукор розігріваємо на вогні до утворення світлої карамелі. Абрикоси додати в карамель разом з 1 ч. л. лікера і соку, тримаємо все на вогні 10 хв. і охолоджуємо.
Фісташки подрібнюємо, м’яту промиваємо і обсушуємо.
Перед подачею десерту достаємо парфе з морозилки. Опускаємо форми на декілька секунд в гарячу воду і перевертаємо в охолодженні креманки. Зверху викладаємо абрикоси з карамеллю.
Прикрашаємо фісташками і м’ятою.
Порада: абрикоси краще брати тверді, щоб під час тушкування в карамелі вони тримали форму, і не перетворились на пюре.