ruuk
Home / Різне / Десерт із абрикосів. Абрикосове парфе

Десерт із абрикосів. Абрикосове парфе

На 6 персон. Час: 60 хв., 460 ккал.

2яйця;

2жовтка;

150 г. – рідкого меду;

350 г. – жирних вершків;

500 г. – абрикосів;

100 мл. – абрикосового соку;

1цедра лимона;

2 ч. л. – апельсинового лікеру;

4 ст. л. – цукру;

2 ст. л. – фісташок;

¼ ч. л. – солі;

Мята щоб прикрасити десерт.

Яйця, жовток і сіль збити в мисці до кремоподібного стану, краще збивати на водяній бані. Не перестаючи збивати, додаємо мед. Після чого переставляємо миску в ємкість з льодом (холодною водою) і продовжуємо збивати доки не утвориться світлий густий крем.

В збиті вершки додаємо охолоджений крем, одну чайну ложку лікеру і цедру лимона і ще раз збиваємо. Крем розливаємо по формах і ставимо в морозилку на 6 годин.

Абрикоси промиваємо, розрізаємо на половинки і видаляємо кісточки. Цукор розігріваємо на вогні до утворення світлої карамелі. Абрикоси додати в карамель  разом з 1 ч. л. лікера і соку, тримаємо все на вогні 10 хв. і охолоджуємо.

Фісташки подрібнюємо, мяту промиваємо і обсушуємо.

Перед подачею десерту достаємо парфе з морозилки. Опускаємо форми на декілька секунд в гарячу воду і перевертаємо в охолодженні креманки. Зверху викладаємо абрикоси з карамеллю.

Прикрашаємо фісташками і мятою.

Порада: абрикоси краще брати тверді, щоб під час тушкування в карамелі вони тримали форму, і не перетворились на пюре.

Про admin

Перегляньте також

Кетчуп домашній – простий рецепт

Кетчуп — один із найпопулярніших в світі соусів. Його додають до безлічі страв — піци, хот-догів, бургерів, смакують із ним шашлики …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.