ruuk
Home / Різне / Фарширована картопля в сметані

Фарширована картопля в сметані

Таке блюдо фаршированої картоплі можна подавати як на святковий стіл, так  і для спонтанних гостей, і відповідно для своєї сім’ї. Така страва є ситною і малозатратною. Інгрідієнти завжди є у кожному домі. Це блюдо можна готувати як в холодну пору року так і в теплу, подаючи до неї як і мариновані так і квашені овочі, так і легкі салати зі свіжих овочів.

Приготуйте фаршировану  картоплю в сметані і порадуйте смачною стравою своїх рідних.

І так, для фаршированої картоплі в сметані потрібно:

1 кг. – картоплі (середня або велика)

600 г. – фаршу

1 шт. – цибуля біла середня

1 – яйце велике

300 г. – сметани

Сіль, перець, зелень.

Приготування:

p60912-1339491Картоплю почистити і промити. За допомогою спеціальної насадки викрутити середину з картоплі. Разом з серединками картоплю скласти в каструлю та додати сіль та перець (спеції краще додати трішки, оскільки перець та сіль будемо додавати ще і фарш і в сметану).p60912-1340181

Фарш краще брати свинний щоб страва не була сухою.

Цибулю очищаємо від шкірки і нарізаємо дрібно. Додаємо яйце сіль та перець (можна додати улюблені спеції до м’яса). Все ретельно перемішуємо (я закидаю всі інгрідієнти в кухонний комбайн і перемішуємо, фарш при цьому весь просочується соком цибулі).

p60912-1341141Фаршируємо картоплю і складаємо все в велику каструлю (я використовую глибоку сковороду зp60912-1349291
широким дном, в ній можна запікати в духовці чи тушкувати на плиті).

Сметану змішуємо з 0,5 стакана теплої води (вода не повинна бути гарячою, щоб сметана була однорідною і не утворились грудки).   Додаємо сіль та перець і заливаємо картоплю. Накриваємо все кришкою.

p60912-1501541p60912-1502141Ставимо на вогонь і чекаємо поки закипить. Після чого зменшуємо вогонь і чекаємо поки картопля приготується.

Готову страву подаємо гарячою прикрашаючи дрібно порізаною зеленю.

Порада: Страву можна потерти сиром це надасть пікантного смаку і ніжного аромату. Блюдо краще варити довше щоб картопля була мягкою, а фарш не сирим. Слідкуйте щоб сметана покрила всю картоплю оскільки вода і частина сметани випарується і картопля може бути не довареною.

Смачного.

Як приготувати котлети з картоплі та цибулі читайте тут.

Про admin

Перегляньте також

Охорона магазину. Чи має охорона право...

Охорона магазину. Чи має охорона право…

Забігши в один з найбільших продуктових супермаркетів свого міста, мене на вході зупинила охорона магазину, …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.