ruuk
Home / Різне / Кулінарні поради та хитрості

Кулінарні поради та хитрості

У кожної жінки повинні бути не лише секрети краси але й секрети, що роблять її хорошою мамою та господинею. Досягнути такого ідеалу не важко: варто лише використовувати деякі кулінарні поради та хитрості, що допоможуть не лише зекономити час, а й експериментувати і дивувати своїх близьких.

Кулінарні поради та хитрості:

  1. Запаху з холодильника можна позбутися поставивши в нього пакетик розпушувача для тіста або ж соди залишеної на тарілці.
  2. Для приготування пісочного тіста не обов’язково використовувати міксер. Варто лише скласти всі інгредієнти в поліетиленовий пакет і зав’язавши його ретельно все вимішати. При цьому і міксер і руки залишаться чистими.
  3. Під час приготування смачного картопляного пюре (коли картопля закипить), додайте 1-2 зубчики часнику. Коли картопля звариться потовчіть її разом з часником, це до дасть пюре пікантності і аромату.
  4. Стейки на грилі будуть смачнішими якщо під час приготування, на перевернутий шматок поставити сир дор-блю.
  5. Для приготування салатів краще використовувати соєвий соус змішаний з натуральним йогуртом. При цьому відмовившись від висококалорійних майонезів.
  6. Супи та борщі частіше готуйте на овочевому бульйоні. Вони легко засвоюються і насичені вітамінами. На відмінно від м’ясних бульйонів, що дають нагрузку на печінку, серце та нирки.
  7. Жирне м’ясо краще замінити на варене та приготовлене на пару.
  8. Сіль можна замінити на соєвий соус. Він містить морську сіль та засвоюється краще ніж звичайна.
  9. Щоб тріска була ніжною та смачною замочіть її в молоці на 30 хв. При цьому специфічний морський запах значно зменшиться.
  10. Кулінарні поради та хитрості для господиньЩоб картопля в мундирах запеклась швидше, покладіть її на решітку в духовку і накрийте чавунною сковорідкою.
  11. Щоб цвітна капуста при варінні не втратила свій білий колір, додайте у воду молоко.
  12. Яєчні білки краще збивати в скляному або ж фарфоровому посуді, металевий посуд надає білкам сіруватого відтінку.
  13. Щоб телятина при тушкуванні мала ніжний аромат додайте за 5-10 хв. до закінчення готування лимону цедру.
  14. Кекси з ізюмом можна випікати не відразу, а заморожувати. Спочатку заморожуємо тісто в формах, після чого виймаємо з форм і складаємо в пакет зберігаємо в морозилці при температурі -18.
  15. Для приготування пирога з яблуками. Яблука краще притушкувати в невеликій кількості білого вина, цукру і кориці. Таке тушкування додає пирогу неймовірного аромату і смаку.
  16. Якщо шоколадна глазур на торті лягла не рівномірно, розігрійте її феном і розрівняйте.
  17. Зелень редиски можна додавати до супів, салатів та соусів.
  18. Куряча грудинка буде ніжнішою і матиме яскравіший смак якщо її перед приготуванням скропити лимонним соком.
  19. Диня на смак буде ще солодшою, якщо її перед вживанням трішки посолити.
  20. Пісочне тісто буде легше розкачувати якщо скалку завчасно покласти в морозилку на 30 хв.
  21. Фарш для котлет можна заморожувати в пластикових кришках, і відразу з холодильника на сковорідку.

Ось такі кулінарні поради від наших господинь. Діліться своїми хитрощами по кухні в коментарях.

Читайте також рецепти нашої кухні.

Про admin

Перегляньте також

Як правильно розібрати гардероб?

Як правильно розібрати гардероб?

Побувши в декретній відпустці 3 роки, моїм базовим гардеробом стали джинси та футболки. Кожного вечора …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *