ruuk
Home / Різне / Курка в вишневому соусі

Курка в вишневому соусі

Час: 90 хв., 520 ккал

1,3 кг. – 1 невелика курка (можна замінити на філе);

0,5 кг. – вишні;

150 мл. – червоного сухого вина;

200 мл. – вишневого соку;

2 ч. л. – крохмалю;

3 ст. л. – олії;

2 ч. л. – солі;

0,5 ч. л. – чорного меленого перцю.

Курку промити, просушити і порізати на невеликі шматки, натерти сіллю і перцем. Олію розігріти на сковорідці і обсмажити курку протягом 15 хв.

Розігріти духовку на 180-190 градусів. Курку перекласти в деко разом з утвореним жиром. Додаємо 200 мл. гарячої води і ставимо в духовку. Через 45 хв. зливаємо рідину в каструлю і залишаємо курку в духовці.

Для приготування соусу: промиваємо вишню в холодній воді, просушуємо і видаляємо кісточки. В каструлю з рідиною злитої з курки додаємо червоне сухе вино, змішуємо і доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь.

В холодному вишневому соці розводимо крохмаль і перемішуючи додаємо в каструлю з гарячою рідиною. Помішуючи доводимо до кипіння, додаємо вишню, кип’ятимо і знімаємо з вогню. Соус охолоджуємо до кімнатної температури. Куски курки викласти на тарілку і поливаємо теплим вишневим соусом. На гарнір подаємо відварений  розсипчастий рис.

Порада: свіжу вишню можна замінити на морожену, а кількість соку зменшуємо до 100 мл.  

Про admin

Перегляньте також

Як правильно розібрати гардероб?

Як правильно розібрати гардероб?

Побувши в декретній відпустці 3 роки, моїм базовим гардеробом стали джинси та футболки. Кожного вечора …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *