ruuk
Home / Різне / Лечо: рецепт з яєць

Лечо: рецепт з яєць

Сьогодні я хочу поділитись з вами рецептом привезеним ще з колишньої Чехо-Словаччини. Такий рецепт з яєць уже декілька десятиліть готує моя мати, а останніх років 5 і я для своєї сім’ї. Хоча рецепт за ці роки дещо змінився, він все ж таки залишається неперевершеною стравою на сніданок, обід або ж вечерю. Готується дуже швидко, просто і є неймовірно смачно як для дорослих так і для дітей.

Основними інгредієнтами являються яйця та різноманітні овочі (перець, помідор, баклажан, цибуля, можуть бути гриби тощо).

Я постараюсь відновити рецепт з яєць що був привезений ще в 90 – ті роки з  Чехо-Словаччини.

І так, для приготування ЛЕЧО: РЕЦЕПТ З ЯЄЦЬ нам знадобиться:

5 шт. – яйця курячі;

1 шт. – цибуля ріпчаста;

2 шт. – свіжих помідор;

1 шт. – болгарський перець (жовтий або червоний);

200 г. – сиру;

2 ст. л. – олії;

Пучок зеленої цибулі

Петрушка

Сіль

Перець

p60909-210259Рецепт з яєць – приготування:

На сковорідці розігріваємо 2 столові ложки олії. Цибулю очищаємо від шкіри і нарізуємо півкільцями. На розігріту сковорідку з олією викладаємо цибулю і накриваємо кришкою даємо цибулі стати прозорою і м’якою.

Помідори та перець промиваємо і очищаємо від плодоніжок. З перця вирізаємо серединку. Нарізаємо помідори і перець півкільцями.

p60909-211150Додаємо нарізані овочі на сковорідку до цибулі, накриваємо кришкою і тушкуємо. Овочі повинні стати м’якими і пустити сік.

Коли овочі будуть готовими додаємо яйця (жовтки на сковорідці можна проколоти виделкою, щоб вони потекли). Під час приготування яєць жовтки я залишила цілими, як видно на фото.

Петрушку промиваємо і нарізаємо дрібно. Додаємо на сковорідку до яєць. Додаємо перець і сіль за смаком. Кришкою не накриваємо.

p60909-212031Коли на сковорідці по бортам почне утворюватися кірочка беремо дерев’яну лопатку і перевертаємо наше лечо. Якщо не можете перевернути все в цілості, то розділіть страву на дві або чотири частини.

p60909-212403Сир потріть на грубій тертці і викладіть на блюдо. Накрийте все кришкою. Коли сир розплавиться можна подавати на стіл.

Прикрасьте блюдо дрібно порізаною зеленою цибулею.

p60909-213004 Смачного.

Про admin

Перегляньте також

Як правильно розібрати гардероб?

Як правильно розібрати гардероб?

Побувши в декретній відпустці 3 роки, моїм базовим гардеробом стали джинси та футболки. Кожного вечора …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *