ruuk
Home / Різне / Піца на сковорідці

Піца на сковорідці

Піца – неймовірно смачна італійська страва, що увійшла в кухні інших країн світу. Класична піца – це паляниця покрита сиром і томатами. Але у наш час піца заполонила серця і кухні тисячі поварів та домогосподарок, що різноманітність та різновидів піци просто не злічити. Традиційним залишається відкрита паляниця. Найсмачнішу піцу печуть у печі. Але цю страву також готують і в духовці і на сковорідці. Приготовлена піца на сковорідці не уступає смаку піци в духовці. А метод готування дає можливість господиням з економити час та порадувати своїх рідним смачною стравою.

Велику увагу приділяють тісту, оскільки від тіста залежить буде наша піца пишною, пухкою, тонкою чи сухою. У цьому рецепті я пропоную дріжджове тісто, яке можна використовувати як для піци в духовці так і для піци на сковороді. Тісто є м’яким, але не товстим.

Піца на сковорідці є доволі простою та смачною стравою.

І так, для приготування піца на сковорідці нам потрібно:

Для тіста:

1ст. – молока

1 ч. л. – солі

2 ч. л. – цукру

7 г. – сухих дріжджів

Пшенична мука

Для наповнення:

1 шт. – середній помідор

200 г. – ковбаси

3 шт. – грибів

300 г. – сиру

1 ст. л. – майонезу

3 ст. л. – мелених томатів або томатної пасти

1 ч. л. – соняшникової олії

зелень

Піца на сковорідці: ТістоПіца на сковорідці: ЗаправкаПриготування:

Розігріваємо молоко так, щоб воно було добре тепле.  Додаємо сіль, цукор та сухі дріжджі. Ретельно все перемішуємо і чекаємо поки всі інгредієнти розчиняться. Виливаємо суміш і чашу комбайна (можна замішувати в ручну) і додаємо пшеничної муки, стільки що б тісто почало відставати від рук.

Піца на сковорідці: Овочі, наповнення на піцуПіца на сковорідці: Викладка овочів на піцуЗмащуємо сковорідку олією і розтягуємо половину тіста по формі сковорідки.

Промиваємо помідори та гриби. Помідори очищаємо від плодоніжки, гриби чистимо. Нарізуємо ковбасу, помідори та гриби. Сир натерти на грубій тертці.

Змішуємо майонез та мелені томати з змащуємо тісто. Викладаємо порізані інгредієнти на тісто і  посипаємо дрібно порізаною зеленю.

Піца на сковорідці: Готова піцаНакриваємо нашу піцу на сковорідці кришкою і ставимо на малий вогонь. Готуємо поки краї піци не зарум’яняться, а сир не розтопиться.

Порада: Не доводьте молоко до кипіння, а то дріжджі запаряться і тісто не підросте і буде сухим. Кількість тіста для основи беріть орієнтуючись на розмір сковороди.

Смачного.

Про admin

Перегляньте також

Як правильно розібрати гардероб?

Як правильно розібрати гардероб?

Побувши в декретній відпустці 3 роки, моїм базовим гардеробом стали джинси та футболки. Кожного вечора …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.