ruuk
Home / Різне / Заливна риба – Новорічне меню 2017

Заливна риба – Новорічне меню 2017

Можна з впевненістю сказати що кожний Новий Рік починається із застілля. Як правильно зустріти Новий рік, що приготувати на стіл? Таким питанням задаються мало не всі господині. Адже, саме із столу починається святковий настрій. Кожна господиня прагне створити щедрий святковий стіл при цьому готуючи свої найкращі кулінарні шедеври.

Найпопулярнішими стравами є холодні та гарячі закуски, м’ясні страви, солодощі, домашня випічка…Як відомо кожного року є певна тенденція зустрічі Нового року. Саме від такої моди, що прийшла до нас із східним календарем, щороку ми готуємо нові страви, щоб задобрити нового господаря року на успіх, любов, гроші.

Новий 2017 рік не є виключенням, адже за східним календарем господарем року стане Червоний Вогняний Півень. А щоб впіймати «щастя за хвіст» астрологи радять готувати на стіл м’ясо та рибу, і це повинно бути основними інгредієнтами новорічних страв.

Щоб ваш дім не оминуло благополуччя та гроші астрологи радять готувати такі страви як:

  • Заливна риба
  • Рибний салат
  • М’ясний рулет (із телятини)
  • Холодець (студенина із говядини)
  • Запечена риба (щука, запечена з грибами)
  • Салат з моркви
  • Домашня солодка випічка, печиво


Рецепт “Заливна риби” – Новорічне меню 2017

На 10 персон. Час – 120 хв. , 318 ккал.

Нам знадобиться:

  • 2 кг. свіжої риби
  • 2 л. води
  • 1 цибуля
  • 3 морквини
  • 4 яйця
  • 1 лимон
  • 50 г. тертого хрону
  • Перець чорний горошком, перець чорний мелений, сіль, лавровий лист.

Моркву помити, почистити і нарізати кружельцями чи у формі зірочок.  Цибулю почистити. Відварити яйця і почистити від шкаралупи.

Свіжу рибу почистити – голову, плавники і хвіст відрізати. Голову і хвіст промити і покласти в каструлю. Це все заливаємо двома літрами холодної води і додаємо 4-6 горошин чорного перцю, 1 лавровий лист, почищену цибулину та підготовлену моркву. Після закипання солимо і перчимо до смаку. Залишаємо на малому вогні на 30-40 хвилин, знімаючи періодично з бульйону піну. Виймаємо голову риби і хвіст з бульйону, а натомість кладемо в каструлю решту риби і продовжуємо варити на малому вогні протягом 30 -40 хвилин. Відварену рибу виймаємо на тарілку і після охолодження відділяємо філе від кісток.

В глибоку тарілку викладаємо філе риби, відварену моркву кружельцями (зірочками), яйця та лимон (порізані на кружельця).

Бульйон проціджуємо через дрібне сито і заливаємо ним рибу.

Коли бульйон вистигне, ставимо нашу заливну рибу в холодильник.

Подаємо на стіл коли бульйон застигне до желе. Прикрашаємо зеленю.

Порада: Щоб бульйон застиг до стану желе, можна використати желатин, який додаємо під час варіння бульйону.

Смачного.

Про admin

Перегляньте також

Охорона магазину. Чи має охорона право...

Охорона магазину. Чи має охорона право…

Забігши в один з найбільших продуктових супермаркетів свого міста, мене на вході зупинила охорона магазину, …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.