Хотіли б приготувати щось оригінальне на обід, щоб порадувати свою сім’ю. Спробуйте цей неймовірною смачний супчик як першу страву. Він надасть ситості, легкості і не перевантажить шлунок. Особливістю цього неймовірно смачного супчика є те, що він готується на основі яєчного омлета, який ми будемо готувати з яєць. Його легко приготувати, суп дуже ароматний і поживний. Виходить дуже гарно і ситно!
Отже, у даному статті описаний рецепт приготування смачного курячого супу з омлетом. До речі, при приготуванні супів шматочки омлету будуть доречні в будь-якому супі, звареному на м’ясному або овочевому бульйоні.
Суп та його інгрідієнти :
1 кг. – курка (можна четвертину або ж курячі стегна)
250 г. – замороженого або свіжого горошку
2 – помідори
3 – яйця курячі
3 ст. л. – молока
Пучок дрібно різаної зеленої цибулі (можна використати зелень за смаком)
Зі спецій: лавровий лист, перець чорний горошком, гвоздика, сіль, чорний мелений перець.
Курку промити, порізати на шматки та залити холодною водою. До курки додати спеції – лавровий лист, перець горошком, гвоздику, сіль. Варимо до повної готовності. Під час кипіння бульйону не забуваємо знімати пінку. Проціджуємо бульйон. М’ясо відділяємо і нарізуємо невеликими кусочками.
Помідори промити, очистити плодоніжки і порізати кубиками.
Горошок (можна свіжий чи морожений) промиваємо, кладемо в бульйон і варимо 10-15 хвилин. Додаємо порізані помідори та м’ясо і варимо ще 5-10 хвилин.
Яйце збиваємо з молоком, сіллю, перцем (за бажанням можна додати зелень: мілко порізану петрушку, цибулю, кріп тощо). Виливаємо на розігріту сковорідку і смажимо 5-7 хвилин під кришкою. Коли омлет простигне, поріжте його соломкою, або виріжте за допомогою формочок різні фігурки.
Перед подачею на стіл розлийте суп по тарілках і покладіть омлет і дрібно порізану цибулю для прикраси.
Порада: щоб бульйон з курки (та інших м’ясних бульйонів: свинина, яловичина, кролятина, птиці тощо) був прозорим, варіть його на маленькому вогні, збираючи пінку яка утворюється при кипінні.
Всім смачного!