Час: 90 хв., 520 ккал
1,3 кг. – 1 невелика курка (можна замінити на філе);
0,5 кг. – вишні;
150 мл. – червоного сухого вина;
200 мл. – вишневого соку;
2 ч. л. – крохмалю;
3 ст. л. – олії;
2 ч. л. – солі;
0,5 ч. л. – чорного меленого перцю.
Курку промити, просушити і порізати на невеликі шматки, натерти сіллю і перцем. Олію розігріти на сковорідці і обсмажити курку протягом 15 хв.
Розігріти духовку на 180-190 градусів. Курку перекласти в деко разом з утвореним жиром. Додаємо 200 мл. гарячої води і ставимо в духовку. Через 45 хв. зливаємо рідину в каструлю і залишаємо курку в духовці.
Для приготування соусу: промиваємо вишню в холодній воді, просушуємо і видаляємо кісточки. В каструлю з рідиною злитої з курки додаємо червоне сухе вино, змішуємо і доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь.
В холодному вишневому соці розводимо крохмаль і перемішуючи додаємо в каструлю з гарячою рідиною. Помішуючи доводимо до кипіння, додаємо вишню, кип’ятимо і знімаємо з вогню. Соус охолоджуємо до кімнатної температури. Куски курки викласти на тарілку і поливаємо теплим вишневим соусом. На гарнір подаємо відварений розсипчастий рис.
Порада: свіжу вишню можна замінити на морожену, а кількість соку зменшуємо до 100 мл.