Сьогодні я хочу поділитись з вами рецептом привезеним ще з колишньої Чехо-Словаччини. Такий рецепт з яєць уже декілька десятиліть готує моя мати, а останніх років 5 і я для своєї сім’ї. Хоча рецепт за ці роки дещо змінився, він все ж таки залишається неперевершеною стравою на сніданок, обід або ж вечерю. Готується дуже швидко, просто і є неймовірно смачно як для дорослих так і для дітей.
Основними інгредієнтами являються яйця та різноманітні овочі (перець, помідор, баклажан, цибуля, можуть бути гриби тощо).
Я постараюсь відновити рецепт з яєць що був привезений ще в 90 – ті роки з Чехо-Словаччини.
І так, для приготування ЛЕЧО: РЕЦЕПТ З ЯЄЦЬ нам знадобиться:
5 шт. – яйця курячі;
1 шт. – цибуля ріпчаста;
2 шт. – свіжих помідор;
1 шт. – болгарський перець (жовтий або червоний);
200 г. – сиру;
2 ст. л. – олії;
Пучок зеленої цибулі
Петрушка
Сіль
Перець
Рецепт з яєць – приготування:
На сковорідці розігріваємо 2 столові ложки олії. Цибулю очищаємо від шкіри і нарізуємо півкільцями. На розігріту сковорідку з олією викладаємо цибулю і накриваємо кришкою даємо цибулі стати прозорою і м’якою.
Помідори та перець промиваємо і очищаємо від плодоніжок. З перця вирізаємо серединку. Нарізаємо помідори і перець півкільцями.
Додаємо нарізані овочі на сковорідку до цибулі, накриваємо кришкою і тушкуємо. Овочі повинні стати м’якими і пустити сік.
Коли овочі будуть готовими додаємо яйця (жовтки на сковорідці можна проколоти виделкою, щоб вони потекли). Під час приготування яєць жовтки я залишила цілими, як видно на фото.
Петрушку промиваємо і нарізаємо дрібно. Додаємо на сковорідку до яєць. Додаємо перець і сіль за смаком. Кришкою не накриваємо.
Коли на сковорідці по бортам почне утворюватися кірочка беремо дерев’яну лопатку і перевертаємо наше лечо. Якщо не можете перевернути все в цілості, то розділіть страву на дві або чотири частини.
Сир потріть на грубій тертці і викладіть на блюдо. Накрийте все кришкою. Коли сир розплавиться можна подавати на стіл.
Прикрасьте блюдо дрібно порізаною зеленою цибулею.
Смачного.