Таке блюдо фаршированої картоплі можна подавати як на святковий стіл, так і для спонтанних гостей, і відповідно для своєї сім’ї. Така страва є ситною і малозатратною. Інгрідієнти завжди є у кожному домі. Це блюдо можна готувати як в холодну пору року так і в теплу, подаючи до неї як і мариновані так і квашені овочі, так і легкі салати зі свіжих овочів.
Приготуйте фаршировану картоплю в сметані і порадуйте смачною стравою своїх рідних.
І так, для фаршированої картоплі в сметані потрібно:
1 кг. – картоплі (середня або велика)
600 г. – фаршу
1 шт. – цибуля біла середня
1 – яйце велике
300 г. – сметани
Сіль, перець, зелень.
Приготування:
Картоплю почистити і промити. За допомогою спеціальної насадки викрутити середину з картоплі. Разом з серединками картоплю скласти в каструлю та додати сіль та перець (спеції краще додати трішки, оскільки перець та сіль будемо додавати ще і фарш і в сметану).
Фарш краще брати свинний щоб страва не була сухою.
Цибулю очищаємо від шкірки і нарізаємо дрібно. Додаємо яйце сіль та перець (можна додати улюблені спеції до м’яса). Все ретельно перемішуємо (я закидаю всі інгрідієнти в кухонний комбайн і перемішуємо, фарш при цьому весь просочується соком цибулі).
Фаршируємо картоплю і складаємо все в велику каструлю (я використовую глибоку сковороду з
широким дном, в ній можна запікати в духовці чи тушкувати на плиті).
Сметану змішуємо з 0,5 стакана теплої води (вода не повинна бути гарячою, щоб сметана була однорідною і не утворились грудки). Додаємо сіль та перець і заливаємо картоплю. Накриваємо все кришкою.
Ставимо на вогонь і чекаємо поки закипить. Після чого зменшуємо вогонь і чекаємо поки картопля приготується.
Готову страву подаємо гарячою прикрашаючи дрібно порізаною зеленю.
Порада: Страву можна потерти сиром це надасть пікантного смаку і ніжного аромату. Блюдо краще варити довше щоб картопля була мягкою, а фарш не сирим. Слідкуйте щоб сметана покрила всю картоплю оскільки вода і частина сметани випарується і картопля може бути не довареною.
Смачного.