Неймовірно легкий і поживний на вітаміни літній салат з пармезаном і помідорами черрі. Такий салат підійде як любителям здорового харчування так і тим хто сидить на дієті, а також всім хто любить просто смачно поїсти.
Порадуйте себе і своїх близьких літнім смаком.
Час: 20 хвилин. 170 ккал.
150 г. – помідори чері,
60 г. – сир пармезан,
5 ст. л. – оливкової олії,
0,5 – качана салату,
100 г. зеленої цибулі,
1 – пучок руколи,
0,5 ч. л. – гірчиці,
2 ст. л – світлого яблучного оцету або сік лимона,
1 зубець часника,
Базилік, сіль, білий мелений перець за смаком.
Помідори промити і просушити, порізати навпіл і викласти на тарілку. Сир натерти на великій терці і викласти на помідори. Оцет (лимонний сік) змішати з сіллю, перцем, базиліком і гірчицею, все збити вилкою. Зубець часника очистити і перетерти на мілкій тертці. Після чого часник додати в гірчично-оцтову суміш, ретельно перемішуючи. Повільно додаємо оливкову олію і змішуємо.
Заливаємо помідори і сир отриманим соусом, накриваємо кришкою ставимо в холодильник і залишаємо на 15 хв., щоб вони добре просочились.
Салат і руколу перебрати, промити і просушити. Нарізаємо великими шматками або рвемо на куски. Промиваємо зелену цибулю, чистимо і дрібно нарізаємо. Нарізані салатні листя змішуємо з помідорами, сиром і соусом. Прикрашаємо готову страву посипаною дрібно порізаною цибулею.
Порада: натерти твердий сир буде набагато простіше, якщо його помістити на 10 хвилин в морозильну камеру.