400 г. – свіжого або замороженого лосося;
600 г. – шпинату;
200 г. – сиру (краще брати моцареллу);
100 г. – оливкової олії;
100 г. – муки;
100 г. – будь-якого тертого сиру;
2 – яйця;
Олія;
Білого вина;
Спеції за смаком.
Для соусу:
3 ст. – молока;
4 ст. л. – масла;
100 г. – муки.
Муку посолити додати яйця і трохи оливкової олії. Все ретельно перемішати протягом 15 хв. Готове тісто залишити настоятись протягом 30 хв. Після чого розкачати тісто якомога тонше.
На сковорідку викласти лосося посолити і залити білим вином. Залишити тушкувати під кришкою протягом 15 хв.
Шпинат посолити і протушкувати на сковорідці з олією.
Готуємо соус бешамель:
Борошно спассеруйте (на малому вогні) на маслі, додайте молоко і помішуйте до повного загустіння.
Моцареллу наріжте кусочками.
Викладіть лазанью шарами в форму:
– спочатку соус
– частину шпинату
– соус
– тісто
– лосось
– шпинат
– моцарелла
– заливаємо все соусом
– тісто
– тертий сир
Запікаємо в духовці протягом 20 хвилин.
Смачного.