Для суфле потрібно:
200 г. – вишні;
130 г. – вершкового масла;
100 г. – ванільних сухарів;
150 г. – цукрової пудри;
4 – яйця;
Пакетик ванільного цукру;
2 ложки панірувальних сухарів;
Збиті вершки для прикраси.
Вишні промити, посушити і видалити кісточки. Відкласти декілька ягід для прикраси.
Масло збити в піну. Жовтки розтерти з цукровою пудрою додати до масла і ще раз збити.
Ванільні сухарі перетерти в блендері. Сухарі додати в масло і перемішати. Білки охолодженні збити в густу піну. Додати до сухарів з маслом і ще раз перемішати.
Розігріти духовку до 180 градусів.
Форму змастити маслом і присипати сухарями.
Ягоди викласти в форму і залити приготовленою сумішшю. Випікаємо суфле протягом 45 хвилин. Виключити духовку і залишити ще на 15 хвилин для охолодження.
Після повного охолодження суфле прикрасити збитими вершками і ягодами вишні.
Порада: Таке суфле можна готувати з будь якими сезонними ягодами (полуниця, черешня, чорниця тощо).
Смачного.