Солодкий маринований перець на зиму.
Перець один з найароматніших осінніх овочів. Він зберігає запах та смак всю зиму. Тому його так полюбляють консервувати на зиму усі господині. Сьогодні ми пропонуємо рецепт солодкого маринованого болгарського перцю на зиму. Перець за цим рецептом виходить солодкий вираженим смаком та є цікавим доповненням до столу.
Солодкий маринований болгарський перець на зиму: Інгредієнти
Перець болгарський
Яблука кислі
Інгредієнти для маринаду на 4 літрових банок:
1, 5 літра води
500 грамів цукру
150 грамів оцту
10 штук гвоздики
5 штук перцю духмяного горошку
Солі на кінчику ножа
Солодкий маринований болгарський перець: приготування
Перець промити, почистити та нарізати скибками. Перець краще брати кольоровий, він виглядатиме привабливіше в банці та на столі.
Банки промити та викласти в них перець. Перець закладати тугенько, але залишаючи місце з верху банки на яблука.
Яблука промити, очистити від шкірки та нарізати часточками. Порізані яблука викласти в банки поверх перцю. Яблука варто готувати коли сироп уже зварений, а перець уже в банці. Оскільки кислі яблука швидко темніють і якщо їх готувати раніше, то вони будуть непривабливо виглядати в банці.
Готуємо сироп для солодкого маринованого перцю на зиму.
В каструлю наливаємо 1,5 літра води. Додаємо 500 грамів цукру, 150 грамів оцту, 10 штук гвоздики, солі на кінчику ножі та 5 штук духмяного перцю горошком. Все це доводимо до кипіння та проварюємо так щоб цукор повністю розчинився.
Далі заливаємо готовим сиропом наші банки та стерилізуємо 10 хвилин. Банки закатуємо кришками, перевертаємо та даємо охолонути, після чого ховаємо в погріб до зими.
Солодкий маринований болгарський перець на зиму готовий.
Смачного.
Увага, рекомендується, утримуватися від вживання або ж обмежувати вживання солодкого маринованого перцю тим, хто страждає ожирінням, при шлунково-кишкових захворюваннях, вадах серця, атеросклерозі, гіпертонічній хворобі, захворюваннях нирок, печінки, а також у період вагітності.
Читайте також солодкі мариновані помідори на зиму та лєчо з перцю та помідорів на зиму.