Зима на за горами, тому поспішайте приготувати лечо з перцю на зиму. Лечо з болгарського перцю – це не лише закуска, але і прекрасне доповнення до перших страв та гарнірів.
Основні інгредієнти лечо — солодкий різнокольоровий болгарський перець і помідори. Приготувати лечо з перцю і томатів – не складно. У сезон овочів ці продукти дешеві й доступні. Часу на приготування йде зовсім небагато.
Завдяки нашому не хитрому рецепту Ви зможете приготувати смачне домашнє лечо!
Лечо з перцю на зиму: Інгредієнти
5 кілограмів перцю болгарського
3 кілограми помідорів
100 грамів солі
100 грамів оцту
0,5 літра цукру
0,5 літра олії
1 стакан давленого часнику
1 пучок зеленої петрушки
Лечо на зиму: приготування
Помідори промити і перемолоти на кухонному комбайні чи м’ясорубці. Мелені томати закидаємо у велику каструлю ( таку, щоб туди помістився ще й перець) і доводимо до кипіння.
Коли помідори почнуть кипіти додаємо 100 грамів солі, 100 грамів оцту, 0,5 літра цукру, 0,5 літра олії та знову доводимо до кипіння ( все це робимо на малому вогні).
Перець промиваємо, чистимо та нарізаємо смужками.
В сироп з помідорів додаємо різаний перець та кип’ятимо 5-10 хвилин.
Часник очищаємо і давимо, маємо отримати стакан давленого часнику.
Зелену петрушку промиваємо і нарізаємо, кількість петрушки обираєте на свій смак.
Часник та петрушку відправляємо до каструлі з перцем та кип’ятимо ще 5-10 хвилин.
Банки ( краще обрати на 0,5 літра) миємо на стерилізуємо. Найкращий спосіб стерилізації банок в духовці.
В стерилізовані гарячі банки рівномірно розкладаємо гарячий перець і сироп з помідорів.
Закатуємо кришками і перевертаємо та даємо охолонути.
Лечо на зиму готове. Смачного!
Увага, рекомендується, утримуватися від вживання або ж обмежувати вживання лечо з перцю тим, хто страждає ожирінням, при шлунково-кишкових захворюваннях, вадах серця, атеросклерозі, гіпертонічній хворобі, захворюваннях нирок, печінки, а також у період вагітності.
Читайте також солодкі мариновані помідори на зиму та солодкий маринований болгарський перець на зиму.