Варення з груш на зиму.
Літо – це чудова пора року, коли можна вдосталь насолодитися різноманітними фруктами. Але потім настає осінь, слідом зима і сезон смачненького закривається, а так хочеться ласувати ними цілий рік.
Варення з груш, та і будь яке варення з ягід – чудова заміна свіжим фруктам зимою.
Варення смакує як до випічки так і в просто до чаю. Повидло виходить дуже ароматним та солодким, його із задоволенням будуть їсти як дітки так і дорослі.
За нашим рецептом ви можете готувати варення з будь яких ягід, адже цей рецепт є досить простим та універсальним.
Варення з груш: інгредієнти
Груші
Цукор
Груші та цукор берем 1:1
Алича ( приблизно 300 грамів на 1 кілограм)
Спосіб приготування грушевого варення
1. Груші очищаємо від шкірки та нарізаємо часточками.
2. Аличу дрелюємо. Аличу краще брати спілу, навіть трохи переспілу, вона краще піддається дрелюванню.
3. Груші та аличу викласти в каструлю та посипати 0,5 – 1 стаканом цукру. Це робимо для того, щоб ягоди пустили сік.
4. Сік зціджуємо в іншу каструлю ( в якій буде варитися грушеве варення), додаємо решту цукру та ставимо на вогонь.
5. Доводимо сироп на малому вогні до кипіння та тримаємо 5 хвилин. Після чого вимикаємо.
6. В гарячий сироп додаємо фрукти – груші та аличу, та чекаємо поки він повністю не охолоне.
7. На малому вогні доводимо до кипіння другий раз і тримаємо знову 5 хвилин.
8. Знову вимикаємо і даємо повністю охолонути.
9. Доводимо до кипіння третій раз та тримаємо 5 хвилин.
10. Банки промиваємо та стерилізуємо (найкращий спосіб стерилізації в духовці).
11. Гаряче грушеве варення викладаємо в гарячі стерилізовані баки і закатуємо кришками.
12. Даємо охолонути.
13. Після повного вистигання банки можна перемістити в погріб для зберігання.
Варення з груш готове.
Ягоди в такому варенні виходять цілими, не розлазяться та мають чудовий смак. Такий рецепт підходить і для полуниці і для вишні.
Смачного!
Читайте також солодкий маринований перець на зиму та солодкі мариновані помідори на зиму.