ruuk
Home / Різне / Буряк на зиму

Буряк на зиму

Буряк на зиму.

Страви з буряка в нашому раціоні займають далеко не останнє місце. Без буряка борщу не звариш, шубу та вінегрет не приготуєш. Цей овоч особливо актуальний в зимовий час, адже за вмістом протеїну, мікроелементів, рослинних волокон він перевершує безліч інших культур.

Одне з корисних властивостей буряків – вона не втрачає свою користь при тривалому зберіганні. У цьому овочі міститься кальцій і калій в таких пропорціях, які як раз і потрібні для хорошої роботи серцево-судинної системи.

Отже, сьогодні ми готуємо буряк на зиму. Він легко зберігається і в сирому вигляді як і інші коренеплоди. Але готується буряк досить довго, а відкрити баночку уже готового буряка набагато зручніше і швидше. Це заощадить ваш час при приготуванні страв з цим овочем в зимовий період, збереже урожай від передчасного псування.

Консервований буряк можна додавати як в борщ так і в салати.

бцряк на зимуБуряк на зиму: інгредієнти

Буряк червоний

Сироп на 10 банок по 0,5 літри:

6 стаканів води

1 стакан оцту

1 столова ложка солі

8 столових ложок цукру

консервований буряк на зимуПриготування буряка на зиму:

  1. Буряк промиваємо і викладаємо в каструлю (овочі вибирайте з насиченим кольором).
  2. Варимо буряк до готовності (приблизно 40 – 60 хвилин в залежності від розміру овочів ).
  3. Коли буряк звариться (готовність коренеплоду перевіряємо ножом, якщо ніж легко входить то овочі готові), даємо йому охолонути.
  4. Очищаємо коренеплід.
  5. Банки по 0,5 літра промиваємо та даємо висохнути.буряк чевоний на зиму
  6. Викладаємо буряк в банки. Якщо овочі великі їх можна розрізати для кращого наповнення банок.
  7. Готуємо маринад. В холодну воду додаємо 1 стакан оцту, 1 столова ложка солі, 8 столових ложок цукру.
  8. Готовим маринадом заливаємо буряк.
  9. Стерилізуємо буряк зо хвилин (якщо банки по 0,5 л., та 40 хвилин якщо банка 1 л.) і закатуємо металевими кришками.
  10. Перевертаємо банки і даємо охолонути.

Консервований буряк на зиму готовий.

буряк консервований

Смачного.

Читайте також солодкий маринований болгарський перець на зиму та солодкі мариновані помідори на зиму.

Про Наталія

Наталія

Перегляньте також

лечо з перцю та помідорів

Лечо з перцю та помідорів на зиму

Зима на за горами, тому поспішайте приготувати лечо з перцю на зиму. Лечо з болгарського …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.